Bajramski koncert 3/10/2017

 

 

Brojni građani Srebrenika uživali su u tradicionalnom bajramskom koncertu koji je sinoć, u organizaciji Udruženja mladih “Zefir” i u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice ove opštine, održan u Domu kulture.
Cilj održavanja ovog koncerta je, kako su nam kazali organizatori, da građani Srebrenika i gosti provedu blagdan u pravom bajramskom ambijentu i atmosferi. I zaista je bilo tako.
“Bajramski koncerti za nas predstavljaju posebne trenutke radosti i sreće. Već devetu godinu zaredom mi nastojimo skupa sa MIZ Srebrenik na svečan i prigodan način dočekati naš lijepi Bajram. Kurban ili Hadži bajram kao jedan od svetih muslimanskih praznika je prilika da uz naše lijepe običaje, klanje kurbana, druženje sa rodbinom, komšijama i prijateljima osjetimo sve čari zajednice, uzajamnog poštovanja i uvažavanja” – naveli su organizatori.

 

Prisutnima u Domu kulture obratio se i Refik-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik. On je istakao da je Bajram simbol radosti, veselja, zajedništva, posjećivanja i druženja.
U jednoiposatnom programu ansambl “Zefir” se predstavio kolažom najljepših ilahija i kasida, te poučnih hadisa i ajeta iz Kur'ana koji su govorili o značaju ovog muslimanskog praznika.
“Pored činjenice da smo u zadnji trenutak izvršili promjenu lokacije za održavanja koncerta, pored obilne kiše i utakmice naše reprezentacije Srebrenik VELIKO HVALA!” – poručili su iz Udruženja mladih “Zefir” Srebrenik.

Video Sedmice